Terima Kasih Sahabat

02 December 2010

611 : macam-macam ada....

aku pelik dan hairan kenapa la skrg ni aku lihat perempuan lagi boleh cover kemarahan dan streesnya bila menghadapi masalah yang besar berbanding lelaki...

perempuan masih oleh bergurau senda dengan semua orang walaupun ketika itu mereka tengah bersedih, terasa hati dengan seseorang dan dalam keadaan tertekan berbanding lelaki....

perempuan masih boleh bersabar dengan pelbagai karenah manusia walaupun ketika itu menghadapi pelbagai masalah...

kalu orang perempuan berangin, tensen atau marah-marah kita tahu yang orang perempuan ada sakit kawan baik setiap 'bulan' nye...tapi kalu lelaki berangin, moody, tak boleh bawa bergurau dan marah-marah ada juga penyakit atau diorang dah lama 'tak dapat' dari isteri diorang....

manusia ni memang pelbagai sikap, tingkahlaku dan sifat...sesama manusia je memahami antara satu sama lain....

apa yang aku belajar, orang perempuan boleh je bergurau senda bila mereka ada masalah tapi orang lelaki ni kita kena tengok mood diorang kalu nak bergurau senda gitu....

macam-macam ada di dunia ini yang perlu kita fahami dan explore tentang sikap manusia ni...

No comments: