Terima Kasih Sahabat

31 January 2011

651 : Khurafat lagi...

tanpa plan dan tanpa apa-apa perancangan pun, sekali lagi filem Khurafat diterjah sekali lagi malam tadi....tak sangka betul boleh menonton filem ini untuk kali kedua...


gara-garanya 2 orang adik perempuan aku nak sangat menonton ceta ini....dan ditambah plak my hubby yang sememangnya nak tengok kali ke2...my hubby tak puas menonton kali pertama hari rabu lepas....katanya filem ini pendek sangat....padahal jalan ceta dan sound nye best...

aku layan kan jelah asalkan aku tak kuar duit...huhu...kami menonton berempat di Brem Mall, Kepong...baru first time aku dan my hubby menonton di sini...tayangan jam 9.30 malam...punye ramailah manusia kat dalam panggung ni...


tapi aku tak suka sangat ada segelintir penonton yang menganggu orang lain kerana kebisingan diorang...tak tenteram orang lain nak menonton...tak dapat feel gitu....bila ada scene hantu yang kuar je, diorang dah memekak....sakit ati betul...tahula korang lelaki...masuk wayang just nak fun je...tapi perlu la hormat orang lain yang kat dalam panggung tu juga...orang lain pun bayar tiket gak...walaupun aku dah menonton kali ke 2, tapi takde lah aku menceritakan kat mana scene hantu tu kuar kat adik2 aku...better diorang tengok sendiri kan...

lagi satu yang aku tak suka karenah manusia yang pelbagai ragam ini, suka kuar masuk panggung...sekejap kuar, pastu masuk, pastu kuar balik, pastu masuk balik...siap panggil kawan dia plak tu...adui memang bersabar sungguh la dibuatnya...takde feel langsung...dah la kau tu berdiri kat depan aku kan....kita yang kat belakang ni kena tengok punggung badan dia plak...bukan sekali tapi banyak kali....aku tak tahu la apa kena dengan mereka ni...tak reti nak hormat orang lain....

tapi yang pastinye aku menonton kali ke 2 ni membuatkan aku berani untuk membuka mata masa hantu muncul...tak macam kali pertama menonton hari tu....setiap kali antu kuar setiap kali tu aku tutup mata....marah my hubby....kali ini my hubby siap pesan jangan tutup mata...baru la feel tengok ceta seram...huhu...

apa-apa pun thanks aku nak ucapkan pada su adik aku yang belanja tiket wayang ni...seharian hujan semalam dari pagi hinggalah ke tengah malam...aku ingat just dok kat umah bergulung dalam comforter...rupa-rupanya ada plan baik punye...orang belanja plak tu...memang tak dilepaskan peluang...

No comments: