Terima Kasih Sahabat

25 February 2011

668 : ntah kuih apa??

minggu lepas aku training di Bandar Utama, iaitu training Red Hat Linux Enterprise...biasalah kan kalau training akan dapat makan free..tapi kat sini hanya provide minum pagi dan petang...tengahari sendirian berhad sendiri-sendiri la....tu yang hampir setiap hari aku dan kawan aku asyik makan fast food je...coz tak tahu kat mana ada kedai nasi...



masa hari ketiga kursus, masa minum petang, ada satu kuih yang bagi aku menarik perhatian...warna hijau...nampak cam menarik dan tertarik untuk dimakan...belum makan pun dah nampak cam sedap je...

aku nampak kuih ni macam kuih koci pun ada...tak salah aku kuih ni mak aku panggil kuih peria...selalunya kalu kuih versi melayu ni, intinya either kacang merah atau inti kelapa...

tapi kuih yang bakal aku makan ni intinya rasa cam kacang hijau...tak bape manis...rase sedap sangat...aku makan 2 ketul lagi...

terbayang-bayang hingga sekarang kenikmatan kuih tu...tapi tak tahu nak cari kat mane...ada tak kekawan pernah tengok kuih macam kat atas tu, tapi berintikan kacang hijau..sila la bagitau ye...rasa nak makan lagi la..hehehe...macam orang mengidam je kan...

1 comment:

Anonymous said...

Kuih ni namanya Kuih Ku..mmg sedap la kak saya pon mkn 2 ketul..hehe...sesuwei la ngan jawatan saya KU (Ketua Unit)...hahah