Terima Kasih Sahabat

01 March 2011

672 : dapur penyet...

lunch tadi aku dan kekawan opis (ika, jie, fatimah, kak limah dan sue) telah menerjah Restoran Dapur Penyet di Maju Junction...nak tukar selera gitu...makan ala-ala Indonesia gitu...dan lagi satu atas special request dari ibu mengandung ika...

aku tak reti nak makan ala-ala Indonesia ni...dan aku juga tak pernah rase pun makanan dari Indonesia ini macam Nasi Padang ke atau apa-apa makanan dari sane...aku pernah temankan my hubby gi makan je tapi pernah nak rase pun...huhu...

hari ini aku tergerak nak rasa makanan ala Indo ni..tapi aku tak lepas nak makan Nasi Ayam Penyet...aku cuba Soto Ayam ala Javanese ye bukan Japanese...hehe..yang pastinye masa order makanan kat kaunter aku jadi blur nak pesan makanan apa....kire aku main sebut la yang pastinye bukan nasi ayam penyet...tiba-tiba takmo makan ayam lagi, coz semalam dah ada orang belanja makan KFC...rase muak plak asyik makan ayam je...jangan muka aku jadi cam ayam sudah...huhu...


boleh tahan la rase Soto Ayam ni...kalu makan mee soto versi melayu selalunya akan ada cili kicap tu...kat sini dia ada bg juga kicap tapi kicap manis tanpa cili...kalu nak cili amik cili yang boh kat nasi tu....mak ai memang la pedas giler...aku yang kuat makan pedas pun bole ternganga...hehe...kalu ika dan sue makan cili tu confirm berasap (jgn marah ye gurau je)...

pandangan aku, kire bole la makan kat sini lagi...sesapa yang nak cuba tu sila-sila kalu nak bertukar selera versi Indonesia punya makanan...dah bosan makanan Melayu atau nasi kandar je setiap hari...sekali sekala tukar selera gitu...oja kalau nak makan boleh gak...dipersilakan untuk mencubanya...

2 comments:

Faaein Himura said...

teringin nak makan yang penyet2 ni.. tak pernah pun makan agi... tetiba rasa lapar plak.. huhuhu...

risanur said...

Faaein >> sila la cuba makanan penyet2 ni..