Terima Kasih Sahabat

10 March 2011

676 : macam-macam hal...

seminggu aku tiada di pejabat untuk attend kursus di Armcorp Mall PJ...kursus MYSQL Developer...dari bulan lepas hingga bulan ini aku akan sibuk dengan menghadiri kursus je..lengkap kursus 7 hari setahun yang perlu dihadiri oleh penjawat awam...

tak payah nak pening kepala nak fikir macam tahun lepas coz gara-gara kursus tak cukup...kena hadiri kursus PowerPoint 2007...macam lawak je tapi terpaksa...orang IT hadir kursus tu...yang kelakarnya plak trainer tu kawan seopis...nak wat camne kan kursus tak cukup kalu nak kena menjawab plak dengan BPSM...

kalu gi kursus kat luar ni memang best...dapat suasana baru, kawan baru, dan boleh release tension gitu...lagi satu pergi kursus ni asyik makan je..semuanya disponsor...jimat duit makan...hehe...dah la aku sengkek bulan ni...best gak kalu gi kursus ni..jimat duit...

tapi yang tak bestnye gi kursus ni coz keja kat opis akan melambak-lambak...dan juga bos akan telefon atau sms kita walaupun kita berada di luar pejabat...bos tetap nak info dengan kita...kalu maklumat yg dia nak tu ada dalam kepala otak takpe, kalu ada kat otak PC memang tak boleh nak jawab la...

lagi satu kalu gi kursus ni kalu dapat trainer yang bagus, kita akan hepi je nak belajar...tapi kalu dapat trainer yang SS (Syok Sendiri) menjawab la...akan ada la adegan mengangguk tido sambil buka mata setiap mata...terutama pas makan tengahari...memang tak dapat den nak nolong masa tu...nasib baik la ada internet connection...boleh la YM, FB, Twitter dan bloghoping..kalu tak lagi sangap la...trainer pun asyik berchat je di FB...tak bole la dia nak marah anak murid dia kan...huhu...

ketika aku menulis n3 ni, baru je pas abis buat lab exercise...mengajar 10 minit, buat lab exercise hampir sejam masa yang diberikan oleh trainner...padahal lab exercise tu bole siap dlm masa 15 minit je...apalagi buat n3 di blog la kan sambil2 FB dan Twitter...

itu la kebaikan dan keburukan kalu hadir kursus di luar pejabat ni...ada pro dan cons...kena nilai la sendiri..huhu...

1 comment:

Faaein Himura said...

sempat aje eh post entry.. hehehe..

slamat berkursus.. =]