Terima Kasih Sahabat

22 March 2011

682 : Pha Pha Tomyam..

nak hilangkan rasa marah dan panas di hati ini, aku nak buat n3 apa yang aku makan last week...nak sejukkan hati ni seperti cuaca di luar, yang sejuk-sejuk gitu....

last week aku gi makan dengan my hubby di Restoran Pha-Pha Tomyam di Simpang 3 Gombak...dah lama tak gi restoran ni...hampir setahun gak la...last gi masa sambut besday mak aku tahun lepas...sabar jelah...

kali ini aku makan berdua dengan my hubby...punya banyak lauk yang kami order...semuanya nak makan dan rasa...kebetulan plak masa tu memang tengah lapar...kami order tomyam seafood, udang goreng masak kari, daging masak merah, kailan goreng, sambal belacan dan ulam...air plak order lai chee kang...


yang marvelesnya dia punye tomyam...siap ada ketam, udang, lala dan sotong...cukup dengan rasa masam nya...sehingga kini aku terasa di tekak ini...huhu...


pastu udang goreng masak kari...kat sini je aku pernah tengok menu masakan cam gini..udang yang digoreng pastu dimasak dengan rempah kari dan disalut dengan telur...memang sedapla...

 daging masak merah...

sambal belacan + ulam...
 

kailan goreng ikan masin...

lai chee kang...

sesapa yang nak gi makan di sini, restoran ini berhadapan dengan Masjid Simpang 3 Gombak...memang sedap2 la masakannya di sini...memang masakan ala thai la...ntah bile la aku nak gi lagi ye...

3 comments:

pB said...

sedapnyaaaaaaaa


kalau harga tak mahal , lagi lah sedappppnyaaaaaaaaaaa


kalau orang belanja , lagi seronokkkkkkkkk

risanur said...

pB >> memang sedap kak..kalu mkn free lagi sedap huhu...

nasazfrog... said...

risa kalau laicikang kat sini air batu tu dorang sagat guna mesin.. uhh mmg best