Terima Kasih Sahabat

31 March 2011

685 : rase bersalah...

wishing list aku adik aku yang second bongsu iaitu suraya tercapai gak...nak belik keta impian dia iaitu myvi SE berwarna oren...orang dah keja boleh la membeli apa yang diimpikan...


hari isnin keta tu baru kuar dari kedai perodua setelah hampir sebulan gak menunggu approve dari bank...rupanya bukan senang orang yang baru keja nak mohon pinjaman keta...orang bank kata takde track record...nak kata lawak pun ada...memang la takde track record coz baru je keja 4 bulan...kalu tak beli apa-apa memang confirm takde rekod la...tapi alhamdulilah pelbagai dugaan yang dihadapi, bank RHB telah melulus pinjaman nya...

semalam kebetulan aku takde kelas, aku nak gi melihat keta baru tu...dan begitu teruja nak membawanya...hehe...almaklumla tak penah dalam keluarga aku beli keta...keta aku tu pun bukan keta baru pun...



tapi aku telah rase bersalah sesangat pada mak dan adik aku tu...masa nak reverse keta keluar dari pagar aku telah melanggar pasu bunga mak aku...aku ingatkan tak kena rupanye tergolek 2 biji pasu bunga tu...almaklumla aku tak penah kuar atau masukkan keta dalam garaj rumah mak...selalunya main parking kat luar je...masa nak bawa keta tu dah rasa lain...rase berdebar semacam je...tapi aku ignore kan je...tak sampai bape minit terjadilah kejadian yang tidak diingini tu...agak panjang jugak la garisan nye....

maaf mak, sori su...tak sengaja...memang aku rasa sangat bersalah...yelah keta tu baru je nak kuar jalan2 untuk kali ke 2 selepas baru kuar dari kedai...aku pulak wat hal...rase bersalah menguasai diri aku sehingga kini...

rase taubat nak bawa keta tu...rase berdebar...tapi my hubby galakkan juga soh bawa keta tu...sampai ke chowkit jugak la aku bawa...nak amik adik aku yang bongsu balik dari keja...masa nak balik umah, aku soh hubby yang bawa...takut...

siap beli soft99 tu...coz aku ingatkan boleh la hilang kesan calar tu...tapi kecederaan calar yang aku buat tu memang dalam...memang tak boleh buat pa...huhu...

pasni aku perlu lebih berhati-hati lagi...

1 comment:

Faaein Himura said...

nak buat macammana... benda dah nak berlaku.. tak apalah.. yang penting bukan terlanggar manusia... mohon dijauhkan....