Terima Kasih Sahabat

09 August 2011

735 : anak buah baru...

alhamdulilah my twin dah selamat melahirkan baby boy, anak dia yang keempat pada Jumaat lepas iaitu 5 Ogos 2011 pada jam 2.50 pagi di HKL...punye la aku sibuk sampai hari ni baru aku nak kuar kan entry pasal anak buah aku ini...huhu...tapi yang pasti nya hari pertama baby ni lahir aku dah gi tengok walaupun kesibukan sesangat....aku gi umah mak kerana my twin ada kat sane...sonok je aku tengok bila baby baru lahir ni....bila la plak aku akan menikmati saat-saat cam gini ye...hanya Allah sahaja yang tahu segalanya....aku hanya merancang namun Allah yang akan menentukannya...


yang pastinye anak buah aku ini masih belum bernama lagi...punye la susah nya mak dan ayah dia nak mencari nama....coz pelbagai cadangan yang kuar dari pelbagai pihak....sehinggakan kepeningan mereka untuk membuat pilihan....tambahan plak abang-abangnya telah bersekolah dan diorang pun memberi cadangan nama....yang aku tak bole diorang nak namakan adik diorang ni dengan nama pemain bola sepak Malaysia...sehinggakan nama Harimau Malaya pun keluar gara-gara nak mencari nama berpangkal huruf H....kitorang punye gelak besar la...pengaruh bola sepak katanya...kita tunggu je la nama baby baru ni...skrg just panggil adik atau baby je la....yang pasti kedua-dua neneknya nak ada nama Ramadhan kerana lahir pada bulan Ramadhan gitu...


aku suka sangat dengan gambar ini...dah macam anak burung cari makanan..hehe...aku nak amik pict dia masa mata dia terbuka tapi tak pernah nya dapat...coz bila pandang je flash confirm matanya akan tertutup...sabar jelah....pict yang aku amik ni masa umur dia 3 hari di dunia....


gambar ini plak masa dia baru je lahir dalam masa 20 jam setelah dilahirkan di muka bumi...kiut je kan kalu muka baby baru lahir...suci dan bersih je tanpa ada sebarang noda....hope anak buah aku ni akan menjadi anak yang soleh dan mithali serta dapat berbakti pada mak dan ayahnya....


hubby aku yang terlalu kepinginkan sorang anak dalam rumah tangga kami...moga kami dipermudahkan untuk memperoleh cahaya mata...my hubby tengah amik aura anak buah aku ini....insya'allah moga ada rezki untuk kami berdua....

No comments: