Terima Kasih Sahabat

15 August 2011

737 : menu berbuka puasa...

dah 15 ramadhan hari ini namun aku takde entry pun pasal makanan untuk puasa kali ini...oleh itu kali ini aku punye entry berkisar pasal makanan yang aku masak sejak dari hari pertama hingga semalam...

mee goreng...

alhamdulilah sejak hari pertama hari itu aku masak untuk menu berbuka puasa...walaupun simple tapi aku berpuas hati sebab dah 2 tahun aku biarkan my hubby makan keseorangan semasa berbuka puasa kerana aku study...namun untuk tahun ini aku akan cuba masak walaupun kekadang tu terlajak jugakla...aku nak tunjuk skill memasak aku...haha..rasa nak muntah plak kan...kalu diri sendiri tak puji sapa plak nak puji kan..hehe...

sambal udang, bendi goreng dan ikan goreng...

aku ini salah sorang yang tak suka pergi pasar ramadhan coz aku akan blur nak beli apa...aku jadi blur dan beku je bila tengok makanan yang terlalu banyak...maybe aku ini cerewet kot...ada sekali aku gi pasar ramadhan aku boleh tak beli apa-apa pun....memang lawak la...aku tengok orang membeli sampai tak cukup tangan...aku plak tak bawa apa-apa....

ikan bawal masak kacang panggang..

aku ingat lagi masa hari pertama ramadhan tu aku masak mee goreng...aku masak sambal ikan, sambal udang, ayam masak merah, ikan goreng...yang pastinye ada main course dan sayur...asalkan ada lauk untuk berbuka...alhamdulilah my hubby plak tak cerewet kan...semalam je aku terlebih rajin dan teringin sangat nak makan kuih badak berendam...aku membuatnya dan membawanya ke rumah my twin...seronok aku tengok anak buah aku makan...dia kata sedap kuih tu...rasa bangga kan...hehe... 

sambal udang...my faveret...

insya'allah selagi aku ada idea nak masak aku akan cuba masak....kalu dah blur tu aku akan ajak my hubby berbuka juga di luar...ubah angin gitu...hehe....kekadang tu ada juga rasa jemu nak berbuka kat umah kan...haha...

ayam masak merah...

jangan marah ye kalu ada yang meleleh air liur melihat variasi makanan di sini...huhuhu...

kuih badak berendam....

3 comments:

Ibu Iman said...

puas hati kan kalo masak sendiri... mira pn x suka gi bazaar... org ramai sgt.. pening

Kapten Atok said...

nampak sedap

Ayuraza said...

sedapnyer..banyak lak tu masak..kalo ayu dua lauk pown pongeh nak siap..hahaha