Terima Kasih Sahabat

10 September 2011

746 : lara M.Nasir...

pagi ini aku bangun nak pasang tv utk tengok nasi lemak kopi o..memang layan la ceta ni...tambahan plak pagi2 cuaca redup dan hujan plak tu...

dalam pukul 10 pagi tu aku tukar channel ke tv2...nak nengok ceta Melayu gitu...almaklumla orang takde astro kan..kena tengok channel apa yang ada disediakan la...aku tengok ada ceta bertajuk Biasan...lakonan maria farida...yang buat aku tertarik ceta ni adalah lagu background tu...dah lama sangat aku tak dengar lagu ini iaitu Lara nyanyian M.Nasir...aku memang suka lagu ni...begitu puitis liriknya...sehinggakan aku penah gak buat satu puisi bertajuk lara gara-gara terlalu minat dengan lagu ini...huhu...

apa lagi aku buka komputer dan surf tentang lagu ni...dengar lagu kat ni kat Youtube dan cari lirik nye...huhu...memang best dan mengimbau kenangan masa dolu-dolu...haha....

kalu nak tahu lagu ini camne, layan la lagu ini dan layan sekali dengan liriknye...

------------------------------------------------------------------------------------------------------------LARA - M.Nasir

Segunung hiasan cair mengalir
Deras menghala ke laut
Seungu langitku
Di ranjau impian
Menggamitkan gelora

Bila jejari yang berlari-lari
Di sutera selembut bisikan
Semesra irama dakapan asmara
Layarkan pelangi perasaan

Lara di kamar rindu
Haruman mawarku
Lara menyabur jiwa
Dambakan sentuhan
Jejari penawarmu
Yang mujarab
Oh! kasih







No comments: