Terima Kasih Sahabat

12 September 2011

747 : open house...

sabtu dan ahad hari tu yang pastinye aku dan hubby tak lekat de kat umah...pergi berjalan raye dan menghadiri open house...

hari sabtu jam 2 petang kami bertolak ke rumah Suhaila dan Redza yang terletak di Taman Jasmin Kajang...yang pastinye nak ke rumah pasangan ini, kami berdua sesat barat di dalam kawasan perumahan Taman Jasmin tu...semata-mata nak mencari Jalan Jasmin 17...huhu...hanya Allah saja yang tahu betapa sukarnye mencari jalan jasmin 17 ni...banyak orang yang kami tanya gak la...nasib baik la masa pencarian jalan tu hujan dah berhenti huhu..kalu tak lagi masak la....akhirnya setelah hampir 35 minit mencarinya, memang dah rezki kami jumpa juga la Jalan Jasmin 17 tu...

alhamdulilah kami dijamu dengan nasi ayam dan sate...perut pun memang sedang lapar kerana mencari jalan nak sampai ke rumah tu...thanks Su dan Redza kerana menjemput kami...

hari ahadnya pula dapat jemputan menghadiri Majlis Akikah Nur Alya Sofia dan sekali dengan sambutan hari raya dan kemasukan rumah baru daripada Musnita dan Faizal di Sungai Merab Kajang....yang pastinye kedua-dua jemputan open house ni semuanya area Kajang sane....dan semestinya nak ke rumah Ita ni juga sesat...ada peta tapi petanya salah....kami plak berkonvoi 2 keta dengan oja, nizam dan ika....petanya agak mengelirukan dan menyesatkan kami hehe...padahal buta baca peta....

baby afif (anak oja) dan baby alya (anak ita) yg lena tido...kembar selang 2 minggu..

apa yang pasti kami sampai juga ke Casa Mekar 3....iaitu kawasan perumahan baru dibuka...memang cantiklah rekaan rumah nye di sini...tapi aku tak mampu dan layak utk miliki rumah ni...berangan ajelah huhuhu...




kami yang sedang menjamu selera...


bergambar kenangan di bilik...tempat bergambar strategik sungguh...huhu..



di sini kami dijamu makan dengan daging kambing bakar (aqiqah), nasi makanan tengahari, kek dan kuih muih....yang pastinye best coz dapat berjumpa dengan kawan-kawan seopis di sini...boraknye mengalahkan kat rumah sendiri...memang tak malu sungguhla kami ni...hehe...yelah dapat jumpa kekawan, masing2 excited nak berceta hehe...thanks diucapkan pada Ita dan faizal atas jemputan...

kedua-dua hari tersebut, kami terperangkap dalam kesesakan semasa pulang ke rumah...pergi nye satu rumah je tapi perjalanan nye makan masa satu hari kerana kesesakan yang melampau teruk selepas tol sungai besi dan MRR2....nak wat camne kan...kenalah banyak bersabar...huhu...

No comments: