Terima Kasih Sahabat

25 November 2011

769 : Slmt Ulangtahun Sayang...

aku nak ucapkan Selamat Ulangtahun Kelahiran ke 33 kepada suami yang tersayang pada hari ini..moga beliau dipanjangkan usia, dimurahkan rezki dan ceria-ceria selalu...

moga kasih sayang antara kami juga akan berkekalan untuk selamanya...insya'allah...

24 November 2011

768 : dugaan dariNya..

dah lama sungguh aku tak update blog kesayangan aku ini...bukan takde ceta tapi tak tau nak ceta apa...aku dilanda demam selsema dan batuk hampir 4 bulan sudah...sejak kebelakangan ini kesihatan aku bertambah teruk dan jatuh merundum...bila malam je confirm collapse...

kat opis plak, aku akan kelemasan dan sukar untuk bernafas kerana aircond yang teramat sejuk...bila malam aku akan demam...ubat dah puas makan tapi tak tahu la penyakit apa yang aku dapat ni...next week aku nak ke pakar hidung, tekak dan telinga...hope aku akan dapat ubat yang power dan serta merta la selsema dan batuk aku ini akan baik...dah lama aku tidak menghirup udara yang segar tanpa rasa hidung yang tersumbat...rindu sungguh...namun dugaan dari Allah aku tetap menerimanya dengan redha...

17 November 2011

767 : nasi kerabu KWSP...

alhamdulilah akhirnya dapat juga makan nasi kerabu KWSP....kenapa dipanggil KWSP coz kedai tu dibuka berhampiran dengan KWSP HQ di Jalan Raja Laut...sapa tak kenal nasi kerabu kak wan....memang marveles dan sedap...huhu..

walaupun aku ni orang jati Kuala Lumpur aku masih makan makanan tradisi dari negeri2 lain...kalu makanan tu sedap memang confirm aku gi terjah dan cari sampai dapat....


setelah sekian lama tak makan nasi kerabu KWSP ini, aku telah mengajak my hubby gi mencarinya pagi tadi...aku dan my hubby orang pertama yang sampai...masa tu kedai baru je nak bukak...punye teruja nak makan, siap boleh jadi peserta pelanggan pertama...siap boleh dok kat tepi kedai tu tengok kakak tu mengatur makanan-makanan yang ada...masa tu bau nye dah mengancam huhu...masa tu rasa tak sabar ye nak makan....kecur air liur....

kalu dah pindah putrajaya nati, camne la nak gi cari dan terjah nasi kerabu ini lagi...kena ambik cuti la kot...coz kedai ini dibuka masa opis hour je....yang pasti nasi kerabu ini lain daripada tempat lain...walaupun makanan orang pantai timur tapi tak la rasa manis sangat...ditambah plak solok lada yang mengancam abis...huhu...ditambah dengan hirisan daging bakar yang lembut....

bukan nasi kerabu saja yang ada tapi nasi dagang dan nasi berlauk juga ada...kalu datang dalam pukul 7.30 pagi, kena beratur la tunggu giliran...huhu...mengalahkan nasi kandar line clear haha...

09 November 2011

766 : juadah aidil adha..

alhamdulilah, hari raya aidil adha telah 3 hari berlalu dan disambut dengan penuh sederhana oleh umat Islam di seluruh dunia...alhamdulilah juga kerana Malaysia masih menyambutnya dalam keadaan aman dan damai tidak seperti di negara yang bergolak seperti Afganistan...

lontong...

aidil adha ni aku dan suami seperti biasa menyambutnya di Kuala Lumpur...orang dah takde kampung kan kena la sedar diri..huhu....pada malam raya, aku dan suami balik umah mak aku di Segamat Segambut Kuala Lumpur...rasa la juga suasana balik kampung coz dari umah aku ke rumah mak lalu highway iaitu Duke...cuma tak jem macam highway lain...dalam masa 15 jam minit aku dah sampai umah mak...hehe...orang lain tersangkut dalam jem...aku juga yang selesa sampai huhu....
rendang kerang...
 ketupat palas...

sate goreng...

pagi raya pelbagai juadah raya yang disediakan oleh mak aku....semuanya memenuhi anak tekak selera anak-anaknya....ada ketupat palas, nasi impit, lontong, sate goreng, rendang kerang, kuah kacang dan rendang ayam...semuanya nak makan..huhu...rezki katanya...yang pasti pas makan melepak depan tv dengan family....memang best dan heaven giler la coz bukan senang dapat berkumpul dengan adik beradik....

lepas solat Zuhur, aku dan suami pulang kembali ke rumah kami di Keramat dan beraya pula di umah mak mertua aku...makan rendang daging minang bersama ketupat palas...memang asyik makan je la...sampai naik kembung perut asyik makan je...yang pasti malam tu bila terlalu banyak makan, aku batuk sampai muntah tak hengat huhu...dugaan sungguh...tu la nak kata makan tak baca bismillah mustahil...dugaan...

03 November 2011

765 : be positif...

tiba-tiba aku rasa tersisih...aku pun pelik kenapa lately ni aku cepat terasa...

thinking positive...jangan emosional sangat...maybe ada sebab mengapa hal ini terjadi...sesuatu yang berlaku itu ada hikmahnya...jangan cepat melenting...jangan cepat terasa hati...nati lagi cepat tua plak huhu...banyak-banyakkan beristifar dan berzikir...berfikiran positif...kosongkan minda dengan diisi dengan perkara-perkara yang berfaedah...

u can do it!!!!chaiyok!!chaiyok!!!

01 November 2011

764 : banyak no 1...

1 November 2011 atau 01.11.2011 atau 11111 (5 angka 1)...tarikh untuk hari ini...tarikh yang banyak no 1...hari tu masa Januari pun cantik gak pada 1 Januari 2011 atau 1111 (4 angka 1)...pun banyak gak no 1...

lagi satu tarikh yang orang akan ingat dan buat kenangan especially untuk hari pernikahan 11 November 2011 atau 11.11.11 (6 kali angka 1)...huhu...aku rasa ramai yang akan abadikan tarikh ini sebagai tarikh pernikahan huhu..bukan senang nak dapat tarikh cam gitu kan...hanya pada tarikh itu saje...

lagi satu tarikh keramat yang ramai natikan adalah 20 November 2011 atau 20.11.2011...memang cantik la tarikh nye tu...dan confirm jugak ramai yang akan bernikah pada tarikh tu...jatuh plak hari ahad...memang cantik sungguh la...ada juga kawan aku yang akan melangsungkan perkahwinannya pada tarikh tersebut iaitu ejat...hope tarikh yang dipilih akan kekal untuk selamanya...insya'allah...

bulan november ni banyak tarikh-tarikh yang cantik dan sesuai untuk dijadikan sebagai kenangan...huhu...

tiba-tiba aku teringat tarikh pernikahan aku yang dianggap agak cantik juga la...sendiri mengaku kan...tarikh pernikahan aku pada 5 Februari 2005 atau 05022005 atau 050205...gabungan angka 2 dan 5 hehe...