Terima Kasih Sahabat

19 January 2012

783 : Char Kuew Tiaw Abang Botak...

ini gara-gara rancangan Jalan-Jalan Cari Makan (JJCM) la....kalu dah dekat dengan rumah memang confirm aku akan gi mencuba makanan itu...tak salah aku rancangan ini ke udara masa akhir bulan Disember 2011 yang lalu...diorang gi terjah kat area Wangsa Maju dan Keramat....

Char Kuew Tiaw Abang Botak (CKT Abang Botak) yang terletak di Sri Rampai Business Park...aku pergi masa hari pertama rancangan JJCM tu disiarkan...punye la ramai orang yang berbaris...aku balik...tak larat nak tunggu meja....kali kedua aku pergi selepas 3 hari rancangan itu...pun masih ramai orang yang nak gi menerjah dan mencuba CKT Abang Botak ini...aku balik juga coz masa tu dah nak ujan...huhu...rasa kecewa dan hampa gitu huhu....takde rezki kan nak wat camne...(jangan meleleh air liur sudah haha)...



yang pastinye aku dah lupa nak gi makan CKT Abang Botak ini...coz kecewa dah 2 kali gi terjah asyik ramai orang....tapi masa hari Selasa lepas, my hubby wat surprise gitu....dia balik awal dari keja dan bawa aku gi makan Char Kuew Tiaw Abang Botak itu...orang tak bape ramai sangat coz maybe masa tu dalam pukul 6.45 petang....macam-macam makanan ada...yang pasti aku pilih CKT la...ada nasi lemak, mee udang dan masakan panas....memang sedap la char kuew tiaw itu....kalu ikut tekak aku memang bole layan dan sedap la...ada 3 ekor udang yang besar dan fresh untuk char kuew tiaw biasa...kalu char kuew tiaw special ada letak udang dan kerang...makanan lain aku tak rasa lagi...maybe next time...next time aku nak cuba mee udang nye plak...kalu aku gi terjah nati aku bagi tau camne rasanye macamne hehe...dah macam nak jadi pengganti hos rancangan JJCM plak haha....

alhamdulilah aku dah rasa juga Char Kuew Tiaw Abang Botak itu....huhu...takde la meleleh air liur baby aku lagi hehe...

2 comments:

pB said...

nak kena ambik kursus buat CKT macam nie ...

risanur said...

kak pB >> tu la pasal...kalu dpt sos CKT ni mmg sedap huhu..