Terima Kasih Sahabat

05 April 2012

800 : kapal nak belayar...

yang pastinye rumah aku memang tengah kelam kabut, bersepah dan seperti kapal nak belayar je....penuh dengan kotak, plastik hitam dan macam-macam barang lagi huhu...

kalu ikutkan hati memang dah tak larat nak mengemas dengan perut yang makin besar...dengan kekangan masa yang begitu terhad...sampai umah pun dah hampir maghrib...tapi sapa lagi yang harus diharapkan...sikit-sikit kena berkemas juga...

insya'allah kalu diikutkan perancangan kami akan berpindah ke Putrajaya hari ahad ini...rasa sayang sangat dengan rumah yang kami sewa ini...hampir 3 tahun setengah kami menetap di sini...pelbagai kenangan manis dan pahit yang kami lalui bersama....

aku tidak dapatkan bayangkan yang kami suami isteri akan menetap di luar kawasan Kuala Lumpur...coz kalu ikutkan aku tidak pernah tinggalkan KL sejak dari lahir lagi...cuma berhijrah ke Batu Pahat dalam masa 3 tahun saje...selepas itu kembali ke KL...

mesti rasa kekok dan pelik untuk membiasakan diri...almaklumla masa kat KL nak gi shopping complex, nak beli barang keperluan, nak makan bila-bila masa sahaja...tapi kalu kat Putrajaya ini aku dan suami for sure kena banyak explore...coz banyak tempat yang kami belum tahu tempat-tempat untuk beli barang, makanan...kalu kat KL ada je tempat beli barang yang bukak 24 jam...kalu kami buat kerja giler, kami akan keluar beli barang di NSK Selayang jam 2 pagi huhu...tapi kalu kat Putrajaya ini kalu nak wat keja giler confirm kena fikir banyak kali hehe...yela dah jauh dan confirm yang dekat2 kat sini takde tempat yang bukak 24 jam...

hope perpindahan yang kami rancang akan berjalan lancar insya'allah....hope my hubby akan kuat untuk mengangkat barang yang amat-amat berat coz takde sapa yang nak membantu kecuali 2 orang yang kami upah...huhu...

yang pasti dah penat mengemas nak pindah pasni nak mengemas kembali masuk di dalam almari huhu...yang pastinye yang tu memang aku akan keluarkan barang yang nak digunakan je...huhu...

1 comment:

kueh bakar said...

pasar borong selangor, ekuine. 24 jam.ahaks