Terima Kasih Sahabat

17 April 2012

803 : semak samun...

rumah yang baru kami pindah ni ada la sikit tanah sekangkang kera untuk bercucuk tanam...punye la bersemangat my hubby nak bercucuk tanam...yelah selalunya dok umah tergantung flat je..mana la ada tanah nak bercucuk tanam atau bercangkul bagai....

sebelum dicangkul...

hari kedua pindah rumah, my hubby punye bersemangat nak pergi mencari cangkul...coz nak terangkan kawasan belakang umah kami yang agak bersemak samun....takde lah tinggi mana pun lalang tu cuma sakit mata saje...biasalah orang bersemangat ini, kita ikutkan aje...lagipun tengah rajin nak berkebun ni jangan dilarang....kami pergi mencari cangkul kat Presint 15....beli tengahari petang tu jugak my hubby bercangkul kat belakang umah...punye bersemangat waja...lagipun dia kata nak mengeluarkan peluh yang dah lama terperap huhu....

selepas dicangkul...

alhamdulilah dengan semangat waja my hubby untuk bercangkul, belakang rumah kami dah clear dari semak samun....dan alhamdulilah juga my hubby dah menanam pokok daun pandan yang bakanya datang dari umah mak aku....setakat ini dah seminggu, hidup juga daun pandan tu....

pokok pertama my hubby tanam...

macam-macam yang my hubby nak bercucuk tanam...pokok cili la, pokok serai, bendi, terung....macam la tanah tu besar sangat huhu...aku sebagai isteri melayan kan je hobi baru my hubby ini....yelah insya'allah confirm akan mendatangkan hasil juga nati....yang bestnya sambil my hubby bercangkul bagai, aku plak amik angin petang di belakang umah....bersantai sambil berehat-rehat semasa cuti....memang nyaman je...huhu....

2 comments:

pB said...

tak rugi berbakti pada tanah.

Anonymous said...

buy tramadol buy tramadol forum - buy ultram cheap