Terima Kasih Sahabat

24 April 2012

804 : bil pertama...

yang pastinye aku dah terima bil air pertama SYABAS untuk bulan pertama aku duduk di kuarters Putrajaya....yang pastinye bila aku terima bil air pertama ini membuatkan aku rasa nak mati terkejut pengsan saje...rasa macam tak percaya je tapi itu kenyataannya....

aku rasa kandungan aku pun jadi tegang dan strees bila melihat bil air ini....aku baru masuk kuarters ini tak sampai 3 minggu dan hanya duduk 2 orang saje....dan yang pastinye masa aku masuk rumah ini, aku tak buat pesta air cuci rumah pun...aku hanya lap saje....bukan pemalas tapi rumah ini tak kotor sangat....dan lagi satu aku tak larat haha...


selama aku duduk di rumah sewa sejak kawin 7 tahun lepas, aku tidak pernah menerima bil air lebih daripada RM 7 pun....ini pun nye lebih satu angka tapi dah beratus lebihnya....aku ingatkan mata aku yang salah tengok kat bil tu sebab penat balik kerja tapi dah memang sah-sah bil tu tercatat RM 157.05....aku terus call my hubby...rasa nak jerit je nak hilangkan stress masa tu...

aku siap gi tengok meter lagi...biar betul!!!aku call pihak SYABAS tapi tak berjawab lagi yang buat aku stress sesangat huhu....memang dugaan sungguh la....aku tak tahu la plak bape pulak bil elektrik yang bakal aku terima nati...menyeram dan menakutkan...

baru kejap ini aku baru buat report kat SYABAS....aku cerita la yang kami duduk berdua dan duduk di rumah tu tak sampai sebulan lagi....pihak SYABAS minta aku call syarikat maintenance coz takut kalu ada kebocoran paip dalaman....huhu....yang pastinya aku tetap kena bayar jugak la bil yang berharga RM 157.05...kalu macam gini la gaya nye aku sanggup berpindah balik ke KL...dan berulang alik saje dari sana...huhu....dugaan oh dugaan....dah la nak bersalin ni banyak pakai duit...huhu....

1 comment:

Mr PenyuBiru said...

uii..tingginya bil..bil semasa lak tu.. mesti ada something wrong ni.. cuba try tutup semua pili, pahtu tgk meter gerak tak. kalu meter gerak,maknanya paip bocor kut..