Terima Kasih Sahabat

28 May 2012

809 : pengat, manisan terhebat...

sejak dua menjak ni, sejak nak meletup akhir-akhir mengandung ni, mulut ni asyik nak makan manisan je....pastu nak yang masak sendiri baru puas hati...coz kalu beli mesti tak rasa sama seperti yang dimasak...

perut tengah menegang pun aku sanggup mencari barang di pasar dan masak di dapur....asalkan tekak ni dapat dipenuhi...almaklumla takut baby meleleh air liur huhu....kesian plak kat baby plak nanti....


last week aku teringin nak makan pengat pisang....aku singgah beli pisang di Pasar Tani Putrajaya...nasib baik ada pisang abu....hari sabtu aku melaksanakan misi memasak pengat pisang...memang puas hati la huhu....



this week plak aku teringin nak makan pengat ubi kayu...siap search resipi macamane nak buat dan siap kol mak aku lagi...nak kepastian camne nak buat pengat ubi kayu coz tak penah buat....aku penah buat penjan ubi kayu....huhu....tapi takde rezki aku dan baby nak makan pengat ubi kayu untuk minggu ni.....puas aku mencari ubi kayu di pasar Presint 8 tapi takde huhu....almaklumla pasar tani takde coz tutup gara-gara Hari Belia Negara 2012....aku siap cari di Mydin Subang Jaya namun hampa juga huhu....

untuk tidak menghampakan diri, my hubby memujuk aku untuk buat pengat keledek....asalkan pengat katanye huhu...layan kan jelah...aku beli keledek oren dan memasaknya hari sabtu hari tu....alhamdulilah dah rasa pengat keledek....tapi tekak ni nak juga makan pengat ubi kayu....hope aku sempat la merasainya sebelum aku meletup huhu....insya'allah...

1 comment:

Harry said...

Hi, Nice post! Would you please consider adding a link to my website on your page. Please email me back.

Thanks!

Harry
harry.roger10@gmail.com