Terima Kasih Sahabat

28 June 2012

817 : alhamdulilah atas kurniaanMu...

alhamdulilah atas kurniaanMu Ya Allah...setelah 7 tahun aku dan suami menanti dengan penuh kesabaran, Allah telah mengurniakan kurniaan yang tidak terhingga kepada kami berdua...


kehadiran cahaya mata ini telah melengkapkan rumah tangga kami yang sekian lama kami menunggu selama ini....dengan penuh kesabaran dan ketabahan akhirnya apa yang kami minta Allah telah makbulkan...hanya padaMu aku bermohon dan meminta.....tanpa rasa jemu kami memohon padaMu Ya Allah....


25 June 2012

816 : Alhamdulilah...

Alhamdulilah aku dah selamat bersalin pada 24 Jun 2012 jam 12.26 tengah malam...

Hope aku dan baby akan sihat sebab skrg ni aku dan baby masih dalam pemantauan huhu gara-gara aku demam masa bersalin...dugaan dari Allah yang harus aku terima...

Moga aku dan baby cepat-cepat sembuh dan keluar dari hospital ini....insya'allah...

22 June 2012

815 : penungguan...

Kalu ikutkan hari ini dah 3 hari aku menjadi penghuni setia di wad bersalin HKL ini.dari wad kelas 3 hingga skrg wad kelas 1 aku masih setia menanti cahaya mata kelahiran kami yang masih tidak mahu melihat dunia yg penuh pancaroba ini...

Aku dan hubby memang tak sabar nak lihat cahaya mata kami yg kami tunggu hampir 7 tahun ini...moga cahaya mata ini akan merapatkan hubungan kasih sayang kami dengan lebih mendalam dan menjadikan kami ibu dan ayah yang bertanggungjawab dalam menjalankan kewajipan kami insya'allah..

Kalu ikutkan due date hari ini adalah hari ke 40 minggu iaitu 22 Jun 2012...moga aku dan baby akan selamat dan dipermudahkan oleh Allah...mohon kawan-kawan blogger doakan moga aku dan baby selamat dan sihat...

14 June 2012

814 : bila agaknye??

aku dalam dilema sekarang ini....nak amik cuti sebelum bersalin atau selepas bersalin....yang pasti memang aku akan amik cuti selama 90 hari...tapi aku takut la kalu ada kebarangkalian takde sapa nak jaga baby pastu cuti bersalin 90 hari tu....manalah tau kita tidak tahu apa yang akan jadi pada masa hadapan....dilema kepala hotak ni....yang husband suruh cuti awal dan berehat....yang kepala aku plak dok fikir tentang pas bersalin...berserabut la huhu...

tapi kalu nak cuti sebelum bersalin pun, aku tak rasa nak buat apa-apa...cuma get ready untuk menyerahkan diri je...haha...just untuk merehat dan menenangkan diri sebelum bersalin...

keliru sudahhhhh....hari ini dah masuk minggu ke 39...macam tak percaya je yang aku dah mengandung dan akan melahirkan seorang khalifah Allah ke muka bumi ini jika diizinkan oleh Allah pada bila-bila masa sahaja...memang mendebarkan dan menyeramkan....tidur pun dah tak lena...asyik termimpi saje di dalam labor room huhu...semoga Allah akan permudahkan segalanya...insya'allah...

04 June 2012

813 : makanan yg diidamkan...

sejak nak meletup bersalin tak lama lagi ini, macam-macam benda yang aku nak makan...almaklumla dah berpantang makan hampir 100 hari katanya...hehe...mampu ke aku untuk berpantang selama itu....

lidah dan tekak ni lately ni asyik nak makan benda yang manis-manis je...padahal aku takde lah bape gemar sangat tapi itu yang aku nak makan...aku tak tahu la aku yang nak makan atau baby hehe...nak salahkan baby plak kan...huhu...

setakat ini apa yang aku nak makan takdelah makanan yang pelik-pelik dan sukar untuk dicari...semuanya yang boleh dicari di kedai atau yang boleh dimasak....alhamdulilah baby tak banyak ragam hehe...



hujung minggu hari tu aku balik KL dan minta mak aku masakkan mee bandung dan pengat ubi kayu...alhamdulilah aku dapat makan...dan yang pastinye aku dapat makan dengan puas...pengat ubi kayu tu rasanye hampir setengah periuk aku yang makan huhu...nasib baik la tak berangin badan makan ubi kayu banyak sangat...tapi terkilan coz tak sempat nak snap gambar pengat ubi kayu dan mee bandung huhu...almaklumla makanan dah ada depan mata, mana nak ingat nak amik camera....

pastu teringin nak makan burger king...alhamdulilah aku dapat makan whopper junior burger yang dibelanja oleh member opis...memang rezki baby la...huhu...


pastu aku nak makan cheese cake secret recipe dan big apple....semalam aku gi beli di JJ Wangsa Maju....alhamdulilah dapat makan dengan nikmatnya....sebelum tu aku dan hubby gi makan char kuew tiaw abang botak di sri rampai...rasa masih sama tapi kuantitinye macam kurang je...rasa tak puas makan sepinggan....nampak sikit sangat berbanding aku makan masa 1st time dulu huhu...maybe dah laku agaknye...macam-macam kan....


skrg ni tekak rasa nak makan durian tapi aku tak bape berani nak makan...takut badan panas...dah la cuaca skrg ni memang panas, aku takut lagi aku makan durian lagi aku tak boleh nak tido malam huhu...dah la sekarang ini pun tido tak bape lena kerana kepanasan dan perubahan hormon....tengoklah camne nati....kalu nekad nak makan akan aku terjah gi mencarinye hehe....

thanks to my hubby kerana apa yang aku nak makan, my hubby akan layan sepenuhnya...alhamdulilah :)

01 June 2012

812 : Jun sudah...

rasa sekejap je dah masuk setengah tahun 2012....seperti tidak merasainya langsung...tup tup hari ini dah 1 Jun 2012...pejam celik pejam celik je kan...memang benar kata orang, masa dan waktu tidak menunggu kita....tapi kita yang mengejar masa itu....kalu tidak kita mengejar memang akan jauh ketinggalan ditinggalkan...huhu

yang pasti sepanjang 6 bulan berada di tahun 2012, memberi banyak kenangan bermakna dan bererti pada aku dan hubby....aku dapat menikmati perasaan bakal seorang ibu...aku dapat merasainya setelah menunggu hampir 7 tahun...sesuatu yang tidak pernah aku duga selama ini...Allah akan memberikan aku nikmat perasaan itu...

sepanjang 6 bulan untuk tahun 2012 aku membuat pelbagai persiapan baby dan mencari pelbagai info sebagai persediaan untuk bersalin dan ketika hamil ini...yang pasti setengah tahun ini adalah tahun yang begitu bermakna dan memberi pengalaman baru bagi aku dan hubby...

untuk tahun ini juga aku dan hubby berpindah rumah baru dan menjadi warga Putrajaya....seperti tidak disangka je dari warga sejati Kuala Lumpur menjadi warga Putrajaya...masih aku ingat lagi pada malam pertama di Putrajaya aku menitiskan airmata...yelah hampir 30 tahun aku berada di KL dan dekat dengan family, tiba-tiba je berpindah...padahal bukan jauh tapi satu perasaan yang lain yang aku rasai...masuk bulan Jun ni baru 2 bulan saje aku berpindah di sini...moga aku makin serasi berada di Putrajaya...

insya'allah jika tiada aral melintang, aku akan melahirkan baby ini dalam bulan Jun ini juga...moga Allah permudahkan segalanya....aku dan husband hanya merancang namun Allah menentukan segalanya...mohon kekawan blogger mendoakan aku dan baby dalam keadaan selamat insya'allah....