Terima Kasih Sahabat

04 June 2012

813 : makanan yg diidamkan...

sejak nak meletup bersalin tak lama lagi ini, macam-macam benda yang aku nak makan...almaklumla dah berpantang makan hampir 100 hari katanya...hehe...mampu ke aku untuk berpantang selama itu....

lidah dan tekak ni lately ni asyik nak makan benda yang manis-manis je...padahal aku takde lah bape gemar sangat tapi itu yang aku nak makan...aku tak tahu la aku yang nak makan atau baby hehe...nak salahkan baby plak kan...huhu...

setakat ini apa yang aku nak makan takdelah makanan yang pelik-pelik dan sukar untuk dicari...semuanya yang boleh dicari di kedai atau yang boleh dimasak....alhamdulilah baby tak banyak ragam hehe...



hujung minggu hari tu aku balik KL dan minta mak aku masakkan mee bandung dan pengat ubi kayu...alhamdulilah aku dapat makan...dan yang pastinye aku dapat makan dengan puas...pengat ubi kayu tu rasanye hampir setengah periuk aku yang makan huhu...nasib baik la tak berangin badan makan ubi kayu banyak sangat...tapi terkilan coz tak sempat nak snap gambar pengat ubi kayu dan mee bandung huhu...almaklumla makanan dah ada depan mata, mana nak ingat nak amik camera....

pastu teringin nak makan burger king...alhamdulilah aku dapat makan whopper junior burger yang dibelanja oleh member opis...memang rezki baby la...huhu...


pastu aku nak makan cheese cake secret recipe dan big apple....semalam aku gi beli di JJ Wangsa Maju....alhamdulilah dapat makan dengan nikmatnya....sebelum tu aku dan hubby gi makan char kuew tiaw abang botak di sri rampai...rasa masih sama tapi kuantitinye macam kurang je...rasa tak puas makan sepinggan....nampak sikit sangat berbanding aku makan masa 1st time dulu huhu...maybe dah laku agaknye...macam-macam kan....


skrg ni tekak rasa nak makan durian tapi aku tak bape berani nak makan...takut badan panas...dah la cuaca skrg ni memang panas, aku takut lagi aku makan durian lagi aku tak boleh nak tido malam huhu...dah la sekarang ini pun tido tak bape lena kerana kepanasan dan perubahan hormon....tengoklah camne nati....kalu nekad nak makan akan aku terjah gi mencarinye hehe....

thanks to my hubby kerana apa yang aku nak makan, my hubby akan layan sepenuhnya...alhamdulilah :)

2 comments:

KM said...

makan sakan ni!!!! hehehehe

hajiMete said...

sodappnyer doryan makk tuuu.. ehhheee