Terima Kasih Sahabat

20 November 2012

836 : penangan durian crepe...

lately ni kat blog, FB atau twitter ada saja yang menyebut pasal bantal durian atau durian crepe...sehinggakan aku yang tak bape gemar kan durian pun teruja untuk merasai bagaimana rasa rupa durian crepe tu huhu....memang Malaysia ni kaya dengan makanan kan...pantang ada saje makanan baru akan tersebar la dengan cepat di media sosial...pelbagai promosi yang akan ada di FB atau blog....


aku pun begitu teruja nak rasa...aku mencari resipi macamne la nak buat durian crepe ini...ada member blog yang bagitau macamne cara nak buat di twitter lagi...tapi disebabkan kemalasan yang melampau, aku sanggup membeli saje....susah kan kalu cam gitu...nak yang senang kita beli sahaja huhu....

masa nak ke rumah mak mertua di Setiawangsa, aku membeli durian crepe ni kat area Dato' Keramat....aku tahu kedai ni pun dari kawan-kawan FB yang pernah membeli dan merasainya...semua kata sedap...apa lagi aku pun teruja nak beli sesangat....


aku beli 2 pek...satu pek RM 10 utk 4 bantal durian yang gebu....apa yang pasti, aku yang tidak begitu teruja dengan durian ini, aku boleh katakan memang sedap tapi aku tak boleh nak makan bebanyak huhu....yang pasti durian crepe ni kena makan masa kuar dari peti ais...memang rasa cam aiskrim durian....lagi sedap makan aiskrim berperisa durian bersama roti gardenia...itu pendapat aku je...kalu orang lain yang suka, akan kata durian crepe ni yang terhebat huhu....

alhamdulilah aku dah rasa bantal durian atau crepe durian yang menjadi sebutan hebat sekarang ini...kiranya aku tidak ketinggalan zaman la huhu....

1 comment:

Anonymous said...

nak tanye..keramat tu kedai mane yg awak beli??