Terima Kasih Sahabat

19 February 2013

856 : Mr.Steak House...




hari tu aku, hubby dan Nur Insyirah telah menerjah atau gi jalan-jalan cari makan ke Mr. Steak House yang terletak di Alam Seri Seksyen 13 Shah Alam....ini gara-gara menonton cerita Safiyah di TV9 pada 3 Februari yang lalu...kebetulan masa tu memang nak pergi ke Karnival Karangkraf yang terletak di Seksyen 15 Shah Alam...

cendawan sup dan garlic bread...

dah kebetulan ke Shah Alam apa lagi gi la berubah angin untuk makan-makan plak...bukan selalu pun ke Shah Alam walaupun hubby dok keja di Shah Alam...sambil menyelam minum air gitu...dan plak masa tu memang tingin nak makan western food...aku ingat lagi masa mengandungkan Nur Insyirah tak langsung dan tak berminat nak makan western food...masa tu tekak hanya nak makan masakan kampung saje huhu...skrg ni baru teringin nak makan chicken chop, lasangna, spagetti dan macam-macam lagi la....macam-macam tekak ni kalu dia dah mula wat hal....

selalunya kalu sesuatu tempat yang masuk TV confirm orang akan ramai...tapi masa aku sampai kat restoran Mr. Steak House hanya beberapa meja yang penuh...maybe baru pas makan lunch...

lamb chop..

aku orden chicken chop, hubby plak lamb chop dan sup cendawan....harganya reasonable dan restoran ni kepunyaan orang Melayu...pekerjanya pun semuanya Melayu....tak lama order makanan pun sampai....

chicken chop........

masa tengah makan tu orang makin lama makin ramai plak...aku tengok persekitran restoran tu di deco dengan cara ala-ala koboi...dah di depan kaunter bayaran ada logo Jalan-Jalan Cari Makan....maknanya tempat ini pernah diterjah oleh krew TV3 la tapi tak tau musim mana yang punye....

bagi aku makanan nya takdelah superb sangat...just memenuhi rasa tekak dan dikategori boleh pergi lagi la...kalu ke Shah Alam lagi maybe akan ke sana lagi...bukan senang nak cari western food yang harganya reasonable dan sedap kan...apa-apa pun alhamdulilah...

1 comment:

Anonymous said...

buy tramadol tramadol hcl to get high - tramadol online delivered florida