Terima Kasih Sahabat

19 April 2013

862 : makin ceria...

alhamdulilah Nur Insyirah dah makin ceria dan aktif....asyik nak main saje dengan sepupunya Nur Husnina...dua-dua orang ini asyik membuli opahnya sahaja....asyik nak dengar kata diorang je...sian kat opah....


skrg ni Nur Insyirah dah kurang nak tido...asyik nak main saje..dan asyik nak buat keja yang belum siap...bila opahnya masukkan dalam buai bukannya nak tido...abis je susu, akan menyanyi dalam buai tu....lama la opahnya nak mengenjutnya...kekadang tu opahnya akan kuarkan balik diorang tu dan bagi diorang main balik...sampai penat baru la tidokan kedua-duanya....


skrg ni juga Nur Insyirah dah pandai memilih makanan....dah takmo makan nasi bubur...nak makan nasi butir macam orang besar...pastu kalu opahnya masak sup ikan confirm makan banyak tapi kalu sup sayur makan sikit je....kalu Nur Insyirah takmo lagi makanan tu confirm dia akan tutup mulut dia atau juihkan balik apa yang dimasukkan dalam mulut tu...sabar jelah anak ibu ni....makin besar makin nakal....hope Nur Insyirah akan banyak makan coz badan tu dah la kecik...nak kena naikkan berat badan tu coz doktor kata Nur Insyirah under weight....

bila dah pukul 9.45 malam confirm akan cari ibu coz nak mengempeng ibu....nak tido katanya...tengah buat apa pun, kalau dah pukul 9.45 malam confirm Nur Insyirah akan cari ibu...macam tau-tau je dah time untuk tido...bila Nur Insyirah apalagi ibunya pun tido la kan...sambil menyelam minum air....hehe...


dah aktiviti terbarunya, Nur Insyirah dah pandai cakap kat telefon...kalu ada apa je kat tangan confirm akan buat gaya pegang telefon sambil mulut bercakap...sweet je nengok Nur Insyirah dah pandai wat gitu....nati nak rakam la aksi video Nur Insyirah tu...mesti best buat kenangan....

moga anak ibu akan membesar dengan sihat...insya'allah...

1 comment:

QASIH MAMA said...

Alah...tomeinya dia...
Salam perkenalan daripada tdqasih.blogspot