Terima Kasih Sahabat

26 April 2013

866 : aura gwiyomi...

lately ni semua orang termasuk artis atau sapa sahaja akan memperkatakan tentang gwiyomi....memang aura nya terbukti jelas semua orang suka mendengar lagu nya...tak kira lelaki ataupun perempuan....

ini gara-gara media sosial iaitu facebook, keek dan twitter yang banyak bercakap pasal gwiyomi ini...semua orang nak tengok video clip pasal gwiyomi ini...dan ramai jugak artis dan orang perseorangan membuat video pasal gwiyomi ini....

aku juga adalah salah seorang yang melihat video dan gaya gwiyomi ini....memang nampak comel dan cute je...

pagi ini aku nak mencari asal usul gwiyomi ini di pak google...rupa-rupanya gwiyomi ini datangnya daripada korea yang baru dimulakan pada Februari 2013 oleh artis k-pop Korea...dulu kecoh pasal lagu Gangnam Style...skrg ni plak gwiyomi...memang artis korea ini pandai menarik perhatian dunia tentang perubahan yang hendak dilakukan oleh mereka...

ini aku amik daripada wikipedia :

The Gwiyomi Song, or Kwiyomi Song (귀요미 송), is a K-pop single by South Korean singer Hari and was released on February 18, 2013. It was inspired by a gesture from rapper South Korean Jung Ilhoon of boy group BtoB. The gesture is called 'Gwiyomi Player', which became an Internet meme in October 2012 followed by its first appearance on South Korean reality show by SBS MTV named MTV Diary. The gesture has also inspired many Asian netizens to upload their own versions onto the internet.

memang lagu yang dibawakan pun memang menarik dan rasa cute je bila mendengarnya di kala stress...kita rasa nak gerakkan semua tangan dan kepala apabila mendengar lagu ini...kita akan rasa dirikan akan cute je haha...memang lawak sungguh aku berangan....

first video clip yang aku tengok adalah video clip perempuan bertudung ini...memnang nampak cute je...memang kena je dia wat video dia tu....

 
ini plak lirik lagu tersebut yang aku tak tau apa maksudnya haha...

Gwiyomi - Hari
 
Choko meopin han jogak sikyeonoko
Gosohan uyuhanjaneul gidaryeoyo
Oppahago nahago kkok maju anjaseo
Seoro sonbadak wie yeppeun nakseoreul hajyo

Hannun paljima nuga mworaedo naekkeo (naekkeo)
Dareun yeojarang maldo seokkjima nan nikkeo (nan nikkeo)
Saekki songarak geolgo kkok yaksokhaejwoyo
Jeoldae na honja naebeoryeo duji ankiro

Ildeo hagi ileun gwiyomi, ideo hagi ineun gwiyomi
Samdeo hagi sameun gwiyomi, gwigwi gwiyomi gwigwi gwiyomi
Sadeo hagi sado gwiyomi, odeo hagi odo gwiyomi
Yukdeo hagi yugeun jjokjjokjjokjjokjjokjjok gwiyomi nan gwiyomi

Hannun paljima nuga mworaedo naekkeo (naekkeo)
Dareun yeojarang maldo seokkjima nan nikkeo (nan nikkeo)
Saekki songarak geolgo kkok yaksokhae jwoyo
Jeoldae na honja naebeoryeo duji ankiro

Hana dul set nun gamgo naege dagawa
Du soneuro nae boreul manjimyeo ppoppoharyeoneun
Geu ipsul makgoseo

Ildeo hagi ileun gwiyomi, ideohagi ineun gwiyomi
Samdeo hagi sameun gwiyomi, gwigwi gwiyomi gwigwi gwiyomi
Sadeo hagi sado gwiyomi, odeo hagi odo gwiyomi
Yukdeo hagi yugeun jjokjjokjjokjjokjjokjjok gwiyomi nan gwiyomi

Hannun paljima nuga mworaedo naekkeo (naekkeo)
Dareun yeojarang maldo seokkjima nan nikkeo (nan nikkeo)
Saekki songarak geolgo kkok yaksokhae jwoyo
Jeoldae na honja naebeoryeo duji ankiro
Jeoldae na honja naebeoryeo duji ankiro

2 comments:

Anonymous said...

あなたが失敗と出てくるし道もはっきりと見ておく必要がありますあなたのオンラインオンラインマーケティングのための貴重な主題の調査手順を示しています完全に無料の有益な情報を送信させるとともにこのタスクを完了防ぐする方法に関する詳細については:

Feel free to visit my web-site; バーバリー メンズ

Anonymous said...

On the other hand, they can move some other place to enjoy themselves.
Both stress flexibility, functionality and feel.

Inspite of its cheap price, it defies i would say the expectation of looking or feeling low priced.
So does that it offer you methods its competitors do? http://dursle.
com/wiki/index.php?title=Bruker:DorothyY2