Terima Kasih Sahabat

08 July 2013

880 : dah dapat kaki...

hujung minggu yang lalu, aku dan hubby bawa Nur Insyirah gi shopping pra raya...ada juga kan shopping pra raya...almaklumla dah ada anak ni kena shopping awal....

sibuk mengemas kasut kat rak...

ini adalah kali pertama bawa Nur Insyirah ke shopping complex setelah dia berusia setahun dan setelah mendapat kaki yang kukuh....yang pasti Nur Insyirah tidak mahu duduk dalam stroller dan didukung...Nur Insyirah nak berjalan sendiri....baru je setahun 2 minggu tapi lagak nak berjalan tu macam dah setahun setengah....

bila didukung oleh aku atau ayahnya, Nur Insyirah akan melentingkan dirinya minta dilepaskan...minta diturunkan ke bawah...bila dalam stroller atau troli, jarinya tunjuk untuk keluar...makin cerdik anak ibu dan ayah ni....

bila dilepaskan, Nur Insyirah akan memulakan langkahnya dengan penuh bergaya....semua tempat nak diterjah nye...dengan kasut yang berbunyi dan mulut yang peramah, gerakan kakinya akan menjadi perhatian orang di sekeliling....Nur Insyirah memang tak takut dengan orang pun...lagi ditegur orang-orang di situ....memang ligat sungguhla...macam gasing putus talinya...

tengah mengutip benda dan masuk dalam mulut...

betul orang cakap, kalu anak dah dapat kaki, confirm tak larat kita nak mengejarnya....begitu la yang terjadi pada Nur Insyirah...gila dapat kaki dan stereng kata ayahnya....Nur Insyirah akan berjalan tanpa hala tuju...bila Nur Insyirah nak berhenti, dia akan berhenti dan mula la mengutip apa sahaja yang ada di lantai, atau Nur Insyirah akan berhenti bila ada something yang menarik perhatiannya...

hari Sabtu gi Jaya Jusco Wangsa Maju coz hubby nak beli kasut....habis kasut-kasut kat rak tu disusunnya....malu la jugak dengan pekerja kat situ tapi nak buat camne kan....layan kan jelah...masa nak balik tu siap minta maaf pada pekerja kat situ....

siap berbaring lagi kat Nagoya...sabar jelah...
 
hari Ahad plak gi Nagoya di Carefour untuk cari kain....mula-mula elok je dok dalam troli...tapi Nur Insyirah minta turun bila dia lihat ada kawan-kawan yang sebaya dia....bila didukung Nur Insyirah melentik-lentikkan badan dia...sabar jelah kan....

Nur Insyirah yang makin nakal...

bila diturunkan hanya Allah sahaja yang tahu betapa seronoknya Nur Insyirah dapat berjalan....berjalan tanpa henti dan begitu seronok sekali....aku dan hubby risau je bila kain-kain yang disusun tu jatuh kat atas dia je....almaklumla malang tidak berbau...bila didukung habis satu nagoya tu dengar suara dia....

video
aksi Nur Insyirah berjalan di Nagoya...

yang pastinya malam tadi, Nur Insyirah tidur tidak lena...tidak tahu la apa sebabnya....asyik menjerit dan menangis je...mungkin kena kacau oleh something....kesian kat anak ibu....

sekarang ini langkah Nur Insyirah dah makin laju dan sesiapa yang keluar ke pintu, confirm Nur Insyirah menangis bila tidak dibawa sekali....

No comments: