Terima Kasih Sahabat

21 August 2013

889 : belajar berenang...

hari Sabtu lepas (17 Ogos 2013), my hubby sibuk nak bawa Nur Insyirah gi kolam renang....kami gi kolam renang Pusat Kejiranan Presint 11...nak ajar Nur Insyirah berenang katanya...semangat sungguh my hubby ni nak suruh anaknya pandai berenang...jangan jadi macam ibunya, memang akan tenggelam je bila berenang haha...


Nur Insyirah teruja menengok air di kolam renang masa tu...masa nak bawa masuk Nur Insyirah macam takut-takut je...maybe dia fikir banyak ye air....


bila dah masuk kolam bersama dengan ayahnya, Nur Insyirah terus menepuk-nepuk air...bila terpercik kembali ke mukanya, dia rasa seronok sesangat....Nur Insyirah berdiri di dalam kolam renang tu....kolam renang untuk kanak-kanak....sian kat my hubby kena dok kat dalam kolam tu....nak sangat anak belajar berenang kan....


aku risau je Nur Insyirah akan kena selsema....almaklumla ni baru first time masuk kolam renang....bila bawa Nur Insyirah kuar, dia asyik tunjuk ke arah air dengan mulut bising...ntah bahasa jerman apa la yang dia cakap....bila dilepaskan, Nur Insyirah menuju ke arah air....nak masuk balik ke dalam kolam....

Nur Insyirah dok dalam kolam renang dalam 15 minit....aku tengok matanya dah merah dan bibirnya dah pucat kerana kesejukan...tambahan plak, angin sepoi-sepoi bahasa plak....lagi bertambah sejuk la dibuatnya...cepat-cepat aku selimut dengan towel dan tukar kan baju....Nur Insyirah asyik bersin kesejukan...

memang benar, apa yang aku takutkan telah terjadi....hari Ahad tu Nur Insyirah dah diserang selesema....asyik meleleh je...sian anak ibu...

hari Isnin tu, terus Nur Insyirah jadi kurang aktif, asyik nak tido sahaja dan takmo main pun...maybe sakit kepala kerana selesema yang menyerang....aku cakap dengan hubby, ni yang saya takmo bawa Nur Insyirah ke kolam renang coz kesian kat anak...maybe kalu nak bawa dan belajar berenang masa tu umur Nur Insyirah dah 2 atau 3 tahun....

sehingga kini, Nur Insyirah masih diserang selsema...hope anak ibu akan cepat sembuh dan kembali aktif...

No comments: